ORDU / ÜNYE - Erenyurt İlkokulu

Nis

Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi' nin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği, ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günün 104. yıldönümünü kutlamak üzere öğrenci ve velilerimiz ile birlikte okul bahçemizde bir araya geldik. Öğrencilerimiz tören boyunca dans gösterileri, şiirler, şarkılar ve oyunlar eşliğinde hoş vakit geçirdiler. Törende bizleri yalnız bırakmayan tüm velilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şbt

Okulumuzda görev yapan Okul Öncesi Öğretmeni Sümeyye Varıcı'nın katılımcısı olduğu (Dünya'ya Temiz Bir İz Bırak/ Leave a Clean Trace On The World) isimli e-Twinning Projesi 2023-2024 Eğitim - Öğretim yılı Ocak ayı itibarıyla başlamış bulunmaktadır. Bu proje çocukların tükenebilir enerjileri tasarruflu kullanıp, gereksiz kullanımları önleyebilecek bilince ulaşmalarını sağlamak için oluşturuldu. Proje ekibi olarak, dünyadaki karbon ayak izimizi azaltma çalışmaları yaparak bunu ulaşabildiğimiz derecede çevremize yaymayı amaçlıyoruz. Su tasarrufu, yağmur suyu biriktirme, çevremizi yeşillendirme/ağaçlandırma, tohum kardeşliği gibi etkinliklerle iklim değişikliği, küresel ısınma ve karbon salınımına karşı savaşacağız.

Ara

06 Aralık 2023 tarihinde, Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Melih Mehmet ÖMEZLİ tarafından okulumuzda " GELECEĞİN DİŞ HEKİMLİĞİ VE YAPAY ZEKA " konulu Tübitak Bilim Söyleşisi gerçekleştirilmiştir.

Kas

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZIN 100. YILINI OKUL BAHÇEMİZDE ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLADIKLARI ETKİNLİKLERLE  COŞKUYLA KUTLADIK. EMEĞİ GEÇEN HERKESE VE KATILIM SAĞLAYAN VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Kas

Öğrenci ve velilerimizin katılımıyla 26 Ekim 2023 Perşembe günü Ünye İlçemizde bulunan Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi, Matematik Müzesi ve Astronomi ve Sanal Gerçeklik Atölyesi'ne ziyarette bulunduk.

Eyl

Okulumuzu güzelleştirmek adına yaz mevsimi boyunca gerekli görülen alanlarda boya ve tadilat çalışmaları yapıldı.

Eyl

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA MERHABA DEDİK

Haz

02.06.2023 Cuma günü İlçemiz Çocuk Trafik Eğitim Parkına ziyaret gerçekleştirildi.

May

Çedes projesi kapsamında kardeş okulumuz olan Hatay İli Kırıkhan İlçesi 408 Evler İlkokulu'na, dayanışma etkinliğinde bir araya getirlen malzemeler kolilenip kargolanmıştır. Bu süreçte emeği geçen öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenimiz okul bahçemizde büyük coşkuyla kutlandı.